SUNDAY, NOVEMBER 26, 2023 - 05:40
 • Banja Vrujci bazeni

  Banja Vrujci bazeni

 • Hotel Vrujci

  Hotel Vrujci

 • Banji Vrujci smeštaj - apartmani sobe vile privatni smeštaj

  Banji Vrujci smeštaj - apartmani sobe vile privatni smeštaj

 • Vrujci Banja

  Vrujci Banja

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Banja Vrujci 2023

  Banja Vrujci 2023 - Uželeli ste se mirnog odmora, treba vam priroda i ništa više, hoćete samo da šetate po…

 • Banja Vrujci Bazeni

  Banja Vrujci bazeni velika pogodnost Banje Vrujci je što ima prirodno blago, lekovitu termalnu vodu, a samim tim i izvrsnu…
 • Banja Vrujci Smestaj

  apartmani sobe privatni smestaj vile hoteli vikendice
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Divčibare

Divčibare je danas drugo ime za avanturu. Valjevski kraj nikada nije bio toliko posećen kao prethodnih godina, kada su turisti iz Srbije i regiona otkrili sve zanimljivosti Divčibara, nakon čega se ovaj turistička destinacija ubrojila u red najposećenijih i najznačajnijih za turističku ponudu Srbije. Kada je reč o turizmu, u pitanju je grana koja je u ovim krajevima zapadne Srbije veoma razvijena, jer se poslednjih godina u turizam značajno ulaže, kako bi se napravili svi potrebni kapaciteti da prime sve turiste koji su raspoloženi da dođu da upoznaju Srbiju i da se uvere da ona može biti značajan turistički centar regiona, koji će biti sve interesantniji narednih godina.

Divčibare kao značajna turistička destinacija valjevskog kraja danas je u mogućnosti svim posetiocima da obezbedi sve sadržaje, koji su potrebni da se lepo provedu i dožive jednu drugačiju vrstu odmora, koju će dugo pamtiti. Odmor na Divčibarama možete provesti u hotelima kojih u ovim krajevima ima dovoljno da prime sve turiste koji svoje dane odmora žele da provedu baš ovde. A ono po čemu je Divčibare bogato jeste i veliki broj privatnih smeštaja, apartmana i kuća za iznajmljivanje, gde možete uživati u trenucima odmora i slobode, koje provodite u ovom divnom kraju. Svi smeštajni kapaciteti najčešće mogu gostima da ponude i mogućnost organizovanja ishrane, ali i mnoge druge dodatne aktivnosti, koje boravak svih posetilaca mogu da upotpune i učine posebnim. Tako ovde možete naći zatvorene bazene, saune, spa centre, sportske terene za bavljenje različitim vrstama sportova, i sve druge zabavne stvari koje možete da zamislite, a za koje znate da će vam boravak na Divčibarama ulepšati i učiniti neponovljivim.

Smeštaj Divčibare pogledajte ponudu i cene smeštaja na Divčibarama kada su u pitanju hoteli apartmani odmarališta vikendice vile kuće sobe brvnare seoska domaćinstva i privatni smeštaj na Divčibarama.

Divcibare turizam

Ovaj kraj je na daleko poznat i po dobroj hrani, koje ima u izobilju, a imajući u vidu da se gaji u prirodnim uslovima, svi domaći proizvodi veoma su zdravi i bezbedni za korišćenje, a gurmanski specijaliteti koji se od njih naprave imaju neverovatne ukuse, za sve one koji uživaju u hrani domaćeg, tradicionalnog ukusa. Ovde uvek nešto možete naći i za poneti kući, da počastite prijatelje i rodbinu, tako da verujemo da ćete sa Divčibara otići punih kofera i punog srca, jer nigde nećete naći tako dobru kombinaciju smeštaja, usluge i hrane kao na ovom mestu. Kada jednom sve to probate, biće vam jasno zašto svi Divčibare hvale i zašto žele da provedu svoj odmor upravo ovde.

Pravi planinski turizam možete naći na padinama Divčibara, pa ne iznenađuje činjenica da je Divčibare vrlo živ kraj tokom zimske sezone, kada je broj posetilaca i do nekoliko desetina puta veći u poređenju sa brojem meštana koji žive ovde. Nekoliko ski staza koje stoje na raspolaganju posetiocima privlače ljubitelje skijanja, posebno kada se ima u vidu da su staze renovirane, da su potpuno opremljene za sve one koji znaju da skijaju ili one koji žele da nauče. Postoji i staza namenjena noćnom skijanju, koje daje jedan poseban doživljaj svim onima koji se tokom zime nađu na Divčibarama.

Seoski turizam Divcibare

U blizini Divčibara postoji čitav kompleks etno sela i mesta koja su poznata po etno turizmu, koji postaje sve popularnija grana turizma poslednjih godina. Uživanje u etno odlikama Divčibarskog kraja prava je privilegija, jer ovde možete da se upoznate sa nekadašnjom tradicijom Srbije, sa svim lepim navikama i običajima koje su možda u ostalim delovima Srbije zaboravljene, ali se ovde neguju i imaju neku posebnu draž.

Pored ambijenta koji treba da dočara nekadašnji izgled Srbije, u etno selima možete naći i mnogobrojne alate, posuđe, ukrase koji su se nekada pravili i upotrebljavali u davnim vremenima, a danas se nalaze u muzejima ili starim, etno kućama, da posvedoče o nekadašnjim trendovima i o tome kako se nekada živelo. Uživanje u starim, srpskim specijalitetima u etno selima je zagarantovano, tako da ukoliko želite da probate jednu drugačiju dimenziju odmora i uživanja, svakako treba da obiđete etno sela u okolini Divčibara, koja za vas imaju posebne priče i koja mogu da učine vaš dolazak ovde nestvarnim.

Na osnovu svega rečenog, može se zaključiti da je Divčibare danas jedna od omiljenih destinacija, kako turista iz Srbije, tako i onih koji dolaze iz okolnih zemalja. Divčibare ima sve što je potrebno da sebi organizujete idealan odmor, bez obzira da li želite da odmarate, da šetate, da se bavite sportovima, da skijate, da uživate u domaćim specijalitetima, sve se ovo može naći na ovom jednom mestu, koje je ušuškano na padinama Maljena i doziva goste iz svih krajeva sveta.

Dolazak na Divčibare za vas može biti pravi ugođaj, jer sigurno od ukupne turističke ponude Divčibara ovde za sebe možete da pronađete sve ono što vam odgovara, sve ono što vam je potrebno da doživite pravi odmor iz snova. Zato budite sigurni da sa pravom kažemo da je danas Divčibare drugo ime za avanturu, na vama je da proverite zašto.